Generation Youthcare

 

Generation Youth Care roept bestuurders, hulpverleners, gemeenten en instellingen op om jongeren mee te laten praten over beleid en maatregelen in deze nieuwe lockdown.

 

Lees meer hierover in ons gezamenlijke statement: laat kinderen en jongeren meebeslissen in coronatijd en ons artikel Participatie van jongeren met ervaring in jeugdzorg tijdens de corona-crisis.

 

5 tips die voor ons logisch lijken maar niet altijd logisch blijken

 

 

  1. Vraag jongeren om deel te nemen aan je crisisteam en/of raadpleeg hen. Zodat zij structureel kunnen meedenken en meepraten over het beleid en de maatregelen.
     
  2. Vraag alle hulpverleners om in gesprek te gaan met de jongeren die zij begeleiden of het afgelopen jaar hebben begeleid. Vraag hoe het met ze gaat, wat zij nodig hebben en hoe ze de komende periode contact willen hebben.                                                                                                                                                           
  3. Laat de hulp zoveel mogelijk gewoon doorgaan. Stop niet met behandelingen als het even kan. Maak fysiek contact binnen de maatregelen mogelijk, als jongeren dat willen. Zorg dat jongeren door kunnen blijven stromen naar nieuwe plekken.

 

"Maatwerk is nodig, waar voor sommige cliënten beeldbellen prima is,
heeft het merendeel juist wel veel behoefte aan fysieke afspraken."

 

       4. Zorg dat jongeren contact kunnen onderhouden met mensen die belangrijk voor ze zijn.
           Laat ze niet kiezen tussen contact met hun vader of moeder. En geef ze ook de mogelijkheid om vrienden te               zien.

 

       5.Help jongeren met de zorgen die ze hebben over school of geld.

          Veel jongeren zijn hun bijbaan verloren of hebben stress over examens of stage. Vraag ernaar en zoek samen            naar oplossingen.

 

Lees meer tips van de jongerenraad van Parlan en in het Corona onderzoek van het JeugdWelzijnsBeraad.

5 Tips tijdens Corona